Brzine obrade podataka i feedovi

- Feb 15, 2019-


Brzine obrade podataka i feedovi


Brzina rezanja i uvlačenje su dva najvažnija parametra za sve vrste operacija obrade. Opsežna ispitivanja razvila su podatke o vijeku trajanja alata, a grafikoni trajanja alata su sada dostupni. Jedan proizvođač nudi sljedeće opće smjernice za tipične operacije strojne obrade.

Iako se osnovna strojna svojstva titanova ne mogu značajno mijenjati, njihovi učinci mogu se uvelike smanjiti smanjenjem temperatura koje se stvaraju na površini alata i oštrici alata. Ekonomične tehnike proizvodnje razvijene su primjenom ovih osnovnih pravila u obradi titana:


Low Koristite male brzine rezanja. Na temperaturu vrha alata utječe veća brzina rezanja nego bilo koja druga varijabla. Promjena od 6 do 46 metara u minuti (20 do 150 sfm) s alatom od karbida rezultira promjenom temperature od 427ºC do 927ºC (800ºF do 1700ºF).

High Održavajte visoke brzine punjenja. Temperatura se ne utječe na brzinu punjenja, već na brzinu, te se trebaju koristiti najveće brzine u skladu s dobrom praksom obrade. Promjena od 0.05 do 0.51 mm (0.002 do 0.020 in.) Po okretaju rezultira povećanjem temperature od samo 149 ° C (300 ° F).

Gene Koristite veliku količinu tekućine za rezanje. Rashladna tekućina odvodi toplinu, ispire strugotine i smanjuje sile rezanja.

Sharp Upotrijebite oštre alate i zamijenite ih na prvi znak trošenja, ili kako je određeno proizvodnim / troškovnim razlozima. Trošenje alata nije linearno kod rezanja titana. Potpuna neispravnost alata nastaje vrlo brzo nakon male početne količine habanja.

While Nikada nemojte prestati s hranjenjem dok su alat i radni predmet u kontaktu. Dopuštanje alata za zadržavanje u kontaktu koji se kreće uzrokuje otvrdnjavanje i potiče razmazivanje, galling, hvatanje i ukupni alat kvar.


Preporuke za strojnu obradu, kao što je gore navedeno, mogu zahtijevati modifikaciju kako bi odgovarala posebnim okolnostima u određenoj trgovini. Na primjer, troškovi, skladištenje ili zahtjevi mogu onemogućiti smještaj velikog broja različitih tekućina za rezanje. Uštede koje se postižu promjenom tekućine za rezanje mogu se nadoknaditi troškovima promjene tekućine. Isto tako, može biti neekonomično za alate za rezanje koji mogu imati samo rijetku uporabu. Također, dizajn dijelova može ograničiti brzinu uklanjanja metala kako bi se smanjila izobličenja (npr. Tankih prirubnica) i skretanje bez prekomjernih učinaka inercije. Primjer tipičnih parametara obrade koji se trenutno koriste za obradu Ti-6Al-4V pregrada koje sadrže duboke džepove, tanke prirubnice i podove u važnom proizvođaču zrakoplova SAD-a prikazani su u tablici 6.2.

Table 6.2


Pregrada često sadrži brojne džepove, a neke prirubnice tanke kao 0,76 mm (0,030 in.). Tipičan primjer grubih otkovaka pregrada teži više od 450 kg (1000 lb), ali gotovi dio je manji od 67,5 kg (150 lb) nakon strojne obrade. Opsežna obrada vrši se na komponentama motora plinskih turbina, kao što se radi na većim komponentama zrakoplovne konstrukcije.


U tablici 6.3 navedeni su tipični parametri za obradu dijelova mlaznog motora Ti-6Al-4V kao što su diskovi ventilatora, razmaknice, osovine i rotirajuće brtve.

Table 6.3