Alloy Sputtering Target u poluvodičkoj proizvodnji

- Jun 22, 2017-

Primjena Ni - Pt Alloy Sputtering Cilj u poluvodiča Proizvodnja

Trenutno, glavna metoda priprave nikal-platinske silicijskog filma je prvo stvoriti sloj ionskog implantacije u silicijskoj regiji poluvodičkog supstrata, i zatim pripremiti sloj silicijevog epitaksijalnog sloja, Alloy Sputtering Target, a zatim prskanje na Površina silicijevog epitaxialnog sloja pomoću magnetronskog raspršivanja Sloj NiPt filma, i konačno kroz postupak žarenja da se formira nikal platinska silicidna folija.

Plastični silicijski filmovi nikla u polju za proizvodnju poluvodiča:

1. Primjena u proizvodnji Schottky dioda: Tipična primjena nikal-platinskih silicidnih filmova u poluvodičkim uređajima je Schottky diode. Zahvaljujući razvoju Schottky diode tehnologije, metalni silicid - silicijski kontakt zamijenio je tradicionalni kontakt metala i silicija, kako bi se izbjegle površinske manjkavosti i kontaminacija, smanjujući utjecaj površinske države, poboljšavaju pozitivne osobine uređaja, Pritisak, Obrnuti učinak energije, visoka temperatura, anti-statička, sposobnost protiv spaljivanja. Nikalni platinski silicid idealan je materijal za kontakt Schottky barijere, s jedne strane legura nikla platine kao metalni barijer, s dobrom stabilnošću pri visokim temperaturama; S druge strane, kroz omjer sastava legura mijenja se kako bi se postigla prilagodba razine barijere. Postupak se priprema raspršivanjem sloj legure nikla-platina na N-tipu silicijevog poluvodičkog supstrata pomoću magnetronskog raspršivanja i vakuumskih žarenja oko 30 minuta u rasponu od 460-480 ° C kako bi se stvorio sloj barijere NiPtSi-Si. Obično također treba špijunirati NiV, TiW i drugu difuzijsku barijeru, blokirajući interdiffuziju između metala, poboljšavajući performanse protiv depresije uređaja.

2. Primjene u integriranim krugovima poluvodiča: Nikkel-platinasti silicidi su također naširoko koristi u VLSI mikroelektroničkim uređajima u izvoru, Alloy Sputtering Target drenažu, vrata i kontaktu metalne elektrode. Trenutačno je Ni-5% Pt (mola frakcija) uspješno primijenjeno na tehnologiju od 65 nm, Ni-10% Pt (molni dio) primijenjeno na tehnologiju od 45 nm. S daljnjim smanjenjem linewidtha poluvodičkog uređaja, moguće je dodatno poboljšati sadržaj Pt u leguri nikla-platina kako bi se pripremio NiPtSi kontaktni film. Glavni razlog je to što povećanje sadržaja Pt u leguri može poboljšati visoku temperaturnu stabilnost filma i poboljšati sučelje. Izgled, smanjuje invaziju na defekte. Uređaj za sputtering Debljinu sloja legure slitine platine Površina odgovarajućeg silikonskog uređaja je obično oko 10 nm, a postupak koji se koristi za stvaranje nikal-platinske silicida je jedan ili više koraka. Temperatura je u rasponu od 400 do 600 ° C za 30 do 60 s

Posljednjih godina istraživači su u cilju smanjenja ukupnog otpora nikal-platina silicida, IBM-ovog patentiranog dvostupanjskog filma NiPtSi proizvodnje: prvog koraka taloženja visokog sadržaja Pt u sloju tankog filma legure nikla-platina, niže Legura nikla-platina ne sadrži ni Pt čisti nikal film. Metodije propuštenog sputtering Oblikovanje nikal-platinastog silicidnog filma na površini niskog sadržaja Pt, pomaže u smanjenju ukupnog otpora nikal-platina silicida, tako da u novom Tehnološkog čvora, moguće je koristiti različite Pt sadržaj ciljane prorijeđene legure nikla-platina Slobodni kontaktni film nikl-platinske silikida s gradijentnom strukturom.