Odstranjivanje i čišćenje ciljeva raspršivanja

- Jun 04, 2018-


Odmašite i očistite ciljeve prskanja


Clean.jpg

Pitanje odmašćivanja cilja prskanja zahtijeva priroda procesa proizvodnje. Svaki cilj prskanja zahtijevat će mehaničku doradu - tj. Strojnu obradu ili brušenje - do jednolikih, gotovih dimenzija nakon što se mazalica materijala vakuumski lijepi ili vruće pritisne. To je mehanička obrada koja može uvesti masti koja se mora ukloniti prije nego što materijal bude kompatibilan s visokotlačnim okolišem.

 

Standardna metoda za uklanjanje onečišćenja površine briše se s materijalom bez dlačica koji je natopljen izopropilnim alkoholom.

 

U posebnim slučajevima iznimno reaktivnih materijala (npr. Rijetkih zemlja, alkalijskih metala), izopropil alkohol se ne preporučuje. U tom slučaju, pronađeno je da je razrjeđivač boje zadovoljavajuće za uklanjanje zaštitnih prevlaka ulja koja često prekriva te materijale (komercijalno dostupna u maloprodajnim prodavaonicama poput Sears).

 

Određeni materijali za isparavanje mogu se izravno bacati bez potrebe za strojnom obradom ili brušenjem. ACI legure mogu napraviti različite materijale na ovaj način: posebno, plemeniti metali, vatrostalni materijali i drugi ne-reaktivni materijali.

 

Drugi elementi i legure, naročito Au / Be, Al-noseće legure, Cr-ležajuće legure i rijetke zemlje, razvijaju oksidni sloj u procesu taljenja i nisu prikladni za ovu metodu proizvodnje. Njihove površine moraju se abrazivno očistiti kako bi uklonili svoje okside.

 

OSTALE METODE: REZULTATI WEBKIH KRIŽA ZA DEGREZANJE SUBSTRATA

 

1. Spretni udar s kabinom Alliance Aquamate SF

 

2. Budući da je lantan lako oksidabilan, natopljen je uljem (tekući parafin). Tako je aceton uklonjen odmašćivanjem ili, prema potrebi, ultrazvučnim čišćenjem.

 

3. Ultrazvučno u acetonu

 

4. Odstraniti u toplom (40 ° C) alkalnom surfaktantu

 

5. Uzorci su pjeskareni i odmašćeni ultrazvučnim čišćenjem u acetonu

 

6. Si substrati razreda elektronike očišćeni su u acetonu i metanolu u ultrazvučnoj kupelji. Zatim su podlozi podvrgnuti destilaciji para u izopropil alkoholu i sušeni u vrućoj atmosferi.

 

7. Tada su podlozi bili podvrgnuti destilaciji para u izopropil alkoholu