Metal sputtering ciljeva širok raspon primjena

- Oct 12, 2017 -

Sputtering zahtjevi su veći od onih tradicionalnih materijala. Opći zahtjevi kao što su veličina, ravnost, čistoća, sadržaj nečistoća, gustoća, N / O / C / S, veličina zrna i kontrola kvarova; veći zahtjevi ili posebni zahtjevi uključuju: hrapavost površine, otpor, uniformnost veličine zrna, sastavnost i organizacijsku uniformnost, sadržaj i veličina stranih tvari (oksida), propusnost, ultra-gustoća i ultrafini zrna i tako dalje. Magnetron sputtering je novi tip fizičke parne prevlake koji koristi sustave elektronskog pištolja kako bi se elektronski emitirao i usredotočio na materijal koji se stavlja tako da sputtered atomi slijede princip pretvorbe zamah s višom kinetičkom energijom od materijala Fly do podloge deponiranog filma. Ova vrsta zlatnog materijala naziva se ciljem prskanja. Sputter metode su metali, legure, keramika, boridi i slično.

Sputtering je jedna od glavnih tehnika pripreme materijala tankog filma. Koristi ion generiran izvorom iona da se ubrza agregacija u vakuumu kako bi formirao ionsku zraku velike brzine, bombardirao čvrstu površinu, mijenjao kinetičku energiju između iona i čvrstih površinskih atoma, tako da atomi na krutoj površini odvajaju od čvrstog tijela i odlaze na površina supstrata, bombardiranje krute tvari je sputtering metoda taloženja tankog filma sirovina, poznatog kao sputtering target. Na integriranim poluvodičkim krugovima, medijima za snimanje, ravnim zaslonom i površinskim prevlačenjem obradaka široko se koriste različite vrste tankih materijala.

Sputtering cilj se uglavnom koristi u elektronskoj i informacijskoj industriji, kao što je integrirani krug, pohrana informacija, zaslon tekućeg kristala, laserska memorija, elektronički upravljački uređaji i sl.; također se može koristiti u području staklenog premaza; također se mogu koristiti u materijalima otpornim na habanje,, High-end dekorativne materijale i druge industrije.

klasifikacija

Magnetron sputtering načelo: u cilju sputtering (katoda) i anoda između ortogonalnog magnetskog polja i električnog polja, u visokoj vakuum komori ispunjen potrebnim inertnim plinom (obično Ar plin), permanentni magnet u cilju Površina materijala za stvaranje magnetskog polja od 250 ~ 350 Gaussova, s visokonaponskim električnim poljem sastavljenim od ortogonalnog elektromagnetskog polja. Pod djelovanjem električnog polja, Ar ionizacija plina u pozitivne ione i elektrone, cilj s određenim negativnim tlakom, elektroni emitirani od cilja pomoću magnetskog polja i uloga djelovanja vjerojatnosti ionizacije povećava se u blizini katoda za formiranje visoke gustoće tijela u plazmi, Ar ioni u ulozi Lorentzove sile za ubrzavanje leta do ciljne površine, pri brzom bombardiranju ciljne površine, tako da raspršivanje atoma slijedi princip pretvorbe zamaha s visokom kinetičkom energijom iz ciljanog leta. Podloga je odložena i odložena. Magnetron sputtering je općenito podijeljen u dvije vrste: sputanje prigušenja i RF sputtering, koja je prigušnica prskanje oprema je jednostavna, u prskanje metala, brzina je također brz. Korištenje RF sputtering je opsežnije, osim sputtering vodljivi materijal, ali i sputtering ne-vodljivi materijali, a Odjel reaktivnog prskanje pripremu oksida, nitrida i karbida i drugih spojeva. Ako se frekvencija RF povećava nakon što postane mikrovalna plazma raspršivanje, uobičajeno se koristi elektronska ciklotronna rezonancija (ECR) mikrovalna plazma raspršivanje.

Ciljni premaz magnetiziranja:

Ciljni premaz metalnog prskanja, cilindarski premaz keramičke keramike, cilindar borida keramičke prskanja, karbidni keramički sputter target, fluoridni keramički cilj prskanja, nitridna keramička sputtering Cilj, oksidni keramički cilj, selenidni keramički cilj prskanja, silicidni keramički cilj prskanja, sulfid cilindarski keramički cilj (Cr-SiO), indium fosfatni cilj (InP), cilj olovnog arsenida (PbAs), indium arsenidni cilj (InAs).