Zahtjevi za ključne ciljeve ključnih ciljeva silicija

- May 15, 2017-

Koji su glavni zahtjevi za performanse za ciljeve silicijskog prskanja?

Silikonsko prskanje ciljanu čistoću

Čistoća je jedan od glavnih pokazatelja uspješnosti ciljeva silicija, jer čistoća metode prskanja ima velik utjecaj na svojstva filma. Međutim, u praktičnim primjenama, zahtjevi čistoće za silicijsko sputtering ciljeve nisu isti. Na primjer, s brzim razvojem industrije mikroelektronike, veličina kalupa od 6 ", 8" do 12 ", a širina ožičenja od 0.5um smanjena je na 0.25um, 0.18um ili čak 0.13um, prije 99.995% silicijskog raspršivanja Čistoća cilja može zadovoljiti zahtjeve od 0,35umIC procesa, a priprema 0,18um linije na čistoću silicija sputtering cilj 99,999% ili čak 99,9999%.

Silikonsko sputtering cilj Nečistoće sadržaja

Silikonsko prskanje Nečistoće u ciljanim krutinama i kisik i vlažnost u poreima glavni su izvor kontaminacije za položeni film. Različiti su zahtjevi za različitim sadržajima nečistoća silikonskih prskalica za različite svrhe. Na primjer, poluvodička industrija za čisti aluminijski i aluminijska legura sputtering cilj, sadržaj alkalija i sadržaja radioaktivnog elementa ima posebne zahtjeve.

Gustoća ciljane količine silicija

Kako bi se smanjila poroznost krutih ciljanih dijelova silicija i poboljšala učinkovitost nepropusnog filma, općenito je poželjno da cilj silikonskog prskanja ima veću gustoću. Gustoća cilja prskanja ne utječe samo na brzinu raspršivanja, nego također utječe na električna i optička svojstva filma. Što je veća gustoća cilja silicija, to je bolja izvedba filma. Osim toga, povećanje gustoće i čvrstoće silicija sputtering cilj omogućuje silicij sputtering cilj bolje izdržati toplinski stres tijekom sputtering. Gustoća je također jedan od ključnih pokazatelja uspješnosti ciljeva silicija.

Silikon sputtering cilj Veličina zrna i veličina zrna raspodjela

Obično je cilj prskanja polikristalna struktura s veličinom zrna u redu od mikrona do milimetara. Za istu vrstu ciljanja silicija, brzina raspršivanja finog silicijskog prskalica je brža od one od grubog cilja prskanja silicija. Brzina prskanja je mala (jednolika distribucija). Debljina distribucije položenog filma je ujednačena.